7 September 2016

Over ons

Mathias Van Belle

Mathias is een special makeup effects artiest met studio in Gent, Oost-vlaanderen. Hij heeft de stiel geleerd van gerenomeerde internationale make up artists die talrijke prijzen gewonnen hebben. In zijn lab creƫrt hij alles van wonden tot fantasierijke creaties voor producties en andere artiesten.
Hiernaast neemt Mathias ook vaak lifecasts af voor film en telivisiedoeleinden. Sinds de zomer van tweeduizendzestien doet Mathias ook lifecasts voor particulieren in zijn shop te Gent.

Ieder mens heeft zijn eigen redenen voor een lichaamsafdruk. Soms is er heugelijk nieuws, bijvoorbeeld bij een geboorte, maar soms is er ook minder heugelijk nieuws: iemand moet een amputatie ondergaan en wenst nog een laatse aandenken, of iemand ligt op sterven, en wenst een laatste aandenken voor de familie. Of het nu babyhandjes zijn, of een torso, Mathias bespreekt het hele proces zorgvuldig met de klant op voorhand. Een lifecast nemen kan een emotionele zaak zijn. Ook bij dit proces nemen wij tijd en aandacht om u bij te staan.

handcast

Het proces

Body casting – ook wel bekend als lifecasting – is anders dan elke andere vorm van artwork en zit ergens tussen beeldhouwkunst en fotografie als kunstvorm .

Het hebben van een lichaams casting in opdracht is een zeer persoonlijke en intieme ervaring .

We zijn allemaal erg gevoelig over ons lichaam en in het bijzonder wanneer we een deel van ons lichaam die wij het grootste deel van de tijd dekken bloot stellen .

Daarom proberen we heel hard om ervoor te zorgen dat klanten zich ten alle tijde prettig voelen.

Onze studio is prive en we werken enkel met ervaren en volwassen teamleden.

We besteden veel tijd voordat we aan een casting beginnen om ervoor te zorgen dat we begrijpen wat onze klanten willen bereiken met hun bodycasting. We tonen materiaalmonsters en fotografische voorbeelden en leggen het proces volledig uit zodat alles duidelijk is. .